Over ons

Dé winkel voor feestjurken en accessoires

De Galazaak is eind 2009 opgericht uit de behoefte aan een winkel waar je mooie, betaalbare, echte feestjurken kunt kopen.
Warm, dichtbij en persoonlijk: dat zijn wij.

Wij wilden een laagdrempelige winkel waar je zomaar binnen kunt stappen en de mooiste jurken kunt gaan passen. Waar je lekker zelf je outfit helemaal af kunt stylen met schoenen, clutches en sieraden. Er bestond toen nog geen speciaalzaak met alleen feestjurken. In de meeste gevallen is de feestjurk een bijproduct. Voor ons is dit ons hoofddoel: en dat merk je meteen. Wij zijn begonnen in Amersfoort in 2009. En het was direct een succes. Daarna hebben we winkels geopend in Den Bosch en Eindhoven: grote winkels, maar niet te groot. Want we willen dicht bij onszelf blijven: warm, dichtbij en persoonlijk.

Wij wilden dus gezellige, toegankelijke winkels met fraaie feestjurken die toch ook niet super-duur zijn. Voor elke vrouw en elke gelegenheid, dat is de gedachte. Daarom hebben we een breed en gevarieerd assortiment voor school-gala's , moeders van bruiden, bruiloft gasten, bedrijfsfeesten en ook voor mensen met een maatje meer...een uniek assortiment dat zorgvuldig wordt samengesteld door een 99,9% vrouwelijk team. Door de ervaring van de passende klanten weten wij als geen ander welke jurken prachtig zitten, een perfecte pasvorm hebben en geliefd zijn als keuze: ons assortiment wordt doorlopend verfijnd op feedback van onze klanten en onze goede relaties met leveranciers.

We hebben zoveel stijlen te bieden dat het soms lastig is door de bomen het bos te zien: daarom helpen we je altijd op weg in onze winkels. Voor sommige mensen is dat even lastig: je bent zo gewend aan winkels met maar 1 stijl! Wat dat betreft zijn we graag de uitzondering op de regel.

Wij streven al vanaf het eerste begin professionaliteit na. We zijn daarom lid van de branchevereniging INRETAIL en conformeren ons aan de eisen en het niveau dat de branche vraagt. Je kunt er dus zeker van zijn dat wij volgens de hoogste standaard ons werk doen. En dat jij als klant beschermd bent door de voor ons geldende wet- en regelgeving en convenanten.

Omdat bij dit soort jurken "passen" de enige manier is om echt te kiezen hebben we meteen 1/3 van de winkels gereserveerd voor paskamers. Wij waren de eerste grote gala-winkel met zo veel pas-ruimte. Omdat mensen rustig kunnen passen zonder dat iets wordt opgedrongen slagen ze ook meestal goed. Daarom heten we niet alleen De Galazaak, maar we zijn het ook: DE Galazaak. Uit ervaring weten we namelijk dat je vanaf een foto geen jurken als deze kunt uitkiezen. In de meeste gevallen kopen mensen dan ook een heel andere jurk dan waar ze aanvankelijk op onze website voor vielen. Dus: passen, passen, passen!!! Dat is toch ook de fun van shoppen?

Dat is ook precies waarom we geen jurken on-line verkopen: als we zoveel moeten toesturen als er bij ons in de winkels gepast wordt voordat je een keuze hebt gemaakt worden de kosten voor ons - en dus voor jou - te hoog. Bij accessoires ligt dat wat makkelijker, dus deze zijn wel on-line verkrijgbaar. Je kunt onze website zien als een bron van inspiratie.

We hebben - eigenzinnig als we zijn - ook onze eigen manier van accessoires online verkopen. Iedereen heeft het gedoe rond online privacy gevolgd. De macht die bedrijven hebben door jouw gegevens te 'lenen' en voor hun eigen belang te gebruiken. Bij ons een simpel en waterdicht bestelsysteem! En verder vallen we je niet lastig!

Omdat wij de grootste zijn in Nederland kunnen wij bij onze inkoop ook verder gaan dan de kleinere boetiekjes: dat voordeel merk je in onze prijzen. En omdat wij de voorraad van al onze winkels gekoppeld hebben kunnen onze collega's in de voorraad van onze andere winkels kijken als dat nodig is. In feite zijn we dus 1 hele grote winkel met deuren in verschillende plaatsen.

Heb je jouw perfecte jurk gevonden? TOP! Je kunt 'm meteen meenemen! Hoe leuk is dat? En zeg nou zelf: wat is er gezelliger: in je eentje op internet surfen of met vriendinnen of je dochter een middagje winkelen bij de Galazaak? Wij weten het antwoord wel omdat we vaak meemaken hoe mooi en soms zelfs emotioneel dat is.

Over kleine aanpassingen die de jurk nog perfecter maken kunnen we adviseren en als het nodig is doorverwijzen. Denk aan het innemen van bandjes (kan je vaak zelf) of korter maken.

Jurken die incourant worden of foutjes hebben nemen we meteen uit onze collectie en deze gaan naar onze outlet in Leusden. Productiefouten gaan terug naar de leverancier. Komen productiefouten vaker voor dan vervangen we de leverancier. Zo bewaken we onze prijs-kwaliteit. En op die manier is onze collectie altijd netjes en actueel. Er zijn ca. 70 collectie-updates per jaar, te volgen op Facebook waar we meer dan 40.000 likes hebben. Ook op Instagram en Pinterest kan je ons volgen.