Over ons

Dé Galawinkel: Feestelijke jurken en accessoires

De Galazaak is eind 2009 opgericht uit de behoefte aan een moderne winkel waar je mooie, betaalbare, échte feestelijke jurken kunt kopen als je een uitnodiging hebt voor een bruiloft of een galafeest.
Een laagdrempelige winkel waar je zomaar binnen kunt stappen en de mooiste jurken kunt gaan passen. Waar je lekker zelf je outfit helemaal af kunt stylen met schoenen, clutches en sieraden. Inmiddels is het met vier ruime winkels de grootste speciaalzaak in Galajurken, feestelijke jurken, cocktailjurken en accessoires als schoenen, tasjes en sieraden.

Jezelf mooi aankleden is van alle eeuwen en alle culturen. Door de massaproductie en confectie leven we nu in Nederland in een sobere tijd als je het vergelijkt met andere eeuwen en andere culturen. Maar bij bijzondere gelegenheden voelen we gelukkig nog steeds de diepe behoefte om onszelf zo mooi mogelijk aan te kleden en te presenteren. In kleding die met aandacht ontworpen is. Kleding die boven het maaiveld uitsteekt. Kleding die opeens een andere vrouw van je maakt. Je voelt het met je gebeuren als je de juiste jurk past! Wij zien het gebeuren. Dan is er een match en heb je de jurk gevonden die jou op een voetstuk zet!

Een nieuw soort Galawinkel

Er bestond nog geen moderne, grote gala-speciaalzaak met alleen feestjurken. De Galazaak is anders. Grote, moderne ruime winkels. Goed opgeleid en ervaren personeel. Een leuke, frisse en afwisselende collectie waar je naar hartenlust in mag snuffelen! Veel paskamers!

In de meeste winkels is de lange feestjurk ook een bijproduct. Voor ons is dit het belangrijkste product. Dat merk je meteen. Wij zijn begonnen in Amersfoort in 2009. En het was direct een succes. Daarna hebben we winkels geopend in Den Bosch en Eindhoven en recent in Nijverdal: grote winkels, maar niet te groot. We willen ons oog voor detail nooit verliezen. Als eerste echte Gala speciaalzaak zijn we marktleider en lopen we voorop bij de nieuwste ontwikkelingen.

Sfeer: open en vriendelijk

Ons streven is gezellige, toegankelijke winkels met fraaie feestjurken die toch ook niet super-duur zijn. Voor elke vrouw en elke gelegenheid, dat is de gedachte. Daarom hebben we een breed en gevarieerd assortiment voor school-gala's , moeders van bruiden, bruiloft gasten, bedrijfsfeesten en ook voor mensen met een klein maatje meer...een uniek assortiment dat zorgvuldig wordt samengesteld door een 99,9% vrouwelijk team. We hebben dus niet alleen veel jurken, maar ook een brede keuze waardoor de exclusiviteit bewaard wordt. Niet onbelangrijk bij een belangrijk feest. Zoek je iets speciaals is dit dus het adres.

Collectie gebaseerd op directe klantervaring

Door de ervaring van de duizenden passende klanten in de afgelopen jaren weten wij als geen ander welke jurken prachtig zitten, een perfecte pasvorm hebben en geliefd zijn als keuze: ons assortiment wordt doorlopend verfijnd op feedback van onze klanten en onze goede relaties met leveranciers. Wij houden de klantenscore bij om precies te weten hoe effectief onze collectie is, welke jurken gepast worden en welke niet en waarom niet. En daar doe jij als klant natuurlijk je voordeel mee!

We hebben zoveel stijlen te bieden dat het soms lastig is door de bomen het bos te zien: daarom helpen we je altijd op weg in onze winkels. Voor sommige mensen is dat even lastig: je bent zo gewend aan winkels met maar 1 stijl! Wat dat betreft zijn we graag de uitzondering op de regel.

Waar letten we op bij inkoop van Galajurken?

In de loop van jaren zijn we steeds scherper gaan letten op de volgende zaken:

- niet te goedkope galajurken: die zitten niet goed en gaan snel kapot en zijn het qua design vaak nét niet!

- niet te dure galajurken: wij gunnen iedereen een mooie jurk. Wij weten dat voor dezelfde jurken die wij inkopen elders de hoofdprijs gevraagd wordt. Dat doen we niet: we vragen eerlijke prijzen voor onze jurken en zoeken daarvoor naar de juiste leveranciers. Hele mooie hele dure jurken kan je overal kopen als je genoeg geld hebt. Hele goedkope jurken ook. Maar mooie jurken voor een goede prijs vinden is nog een hele kunst. Door onze jaren lange ervaring weten we welke dat zijn.

- Goede pasvorm. Niets is belangrijker dan dat een jurk een goed pasvorm heeft. Op een foto zie je dat niet. Je merkt het pas als je de jurk aantrekt. En dat is precies wat honderden vrouwen wekelijks bij ons doen: passen. En daardoor weten wij precies welke jurken we moeten inkopen en bij wie. Nog belangrijker: bij wie niet.

- Kwaliteit. Een goed kwaliteit van onze producten is een harde eis: betaalbaar maar goed. Problemen door slechte kwaliteit zijn een afknapper voor onze klanten en geven ons heel veel gedoe. Niemand wil dat dus. En daarom selecteren we op kwaliteit. Jurken met problemen komen er bij ons niet in. En als dat per ongeluk toch wel gebeurt lossen we het meteen op en nemen wij die jurken uit collectie. Als een leverancier ons jurken met problemen levert zoeken we een andere leverancier.

- Design: goede, niet te dure jurken. Maar wel leuk! Dat is nog best lastig, en ook hier hebben we heel veel aan de feedback van onze klanten. Die is heel simpel: kopen onze klanten die jurk en zijn ze blij? Dan is het goed. Wordt een jurk niet verkocht en zijn onze klanten er niet blij mee? Helaas, dan is de jurk niet mooi genoeg.

Passen is dé manier om te kiezen

Omdat bij dit soort jurken passen de enige manier is om echt te kiezen hebben we meteen 1/3 van de winkels gereserveerd voor paskamers. Wij waren de eerste grote gala-winkel met zo veel pas-ruimte. Omdat mensen rustig kunnen passen zonder dat iets wordt opgedrongen slagen ze ook meestal goed. Daarom heten we niet alleen De Galazaak, maar we zijn het ook: DE Galazaak. Uit ervaring weten we namelijk dat je vanaf een foto geen jurken als deze kunt uitkiezen. In de meeste gevallen kopen mensen dan ook een heel andere jurk dan waar ze aanvankelijk op onze website voor vielen. Dus: passen, passen, passen!!! Dat is toch ook de fun van shoppen?

Onze medewerkers worden regelmatig getraind met vakgerichte sessies. Dat is behalve gezellig en leuk ook heel nuttig: zo leren ze veel over kleuren, over lichaamsvormen, over communicatie. Dat doen we omdat we de relatie met de klant het meest belangrijke aspect van onze winkel vinden: van de klanten leren we en van de klanten leven we. Wij nemen het verkoop-vak heel serieus omdat we onze klanten heel serieus nemen.

Dat is ook waarom we geen jurken on-line verkopen. Wil je precies weten waarom we dat niet doen? Lees dat hier.

Groot zijn met oog voor detail

Omdat wij de grootste zijn in Nederland kunnen wij bij onze inkoop ook verder gaan dan de kleinere boetiekjes: dat voordeel merk je in onze prijzen. En omdat wij de voorraad van al onze winkels gekoppeld hebben kunnen onze collega's in de voorraad van onze andere winkels kijken als dat nodig is. In feite zijn we dus 1 hele grote winkel met deuren in verschillende plaatsen.

Heb je jouw perfecte jurk gevonden? TOP! Je kunt 'm meteen meenemen! Hoe leuk is dat? En zeg nou zelf: wat is er gezelliger: in je eentje op internet surfen of met vriendinnen of je dochter een middagje winkelen bij de Galazaak? Wij weten het antwoord wel omdat we vaak meemaken hoe mooi en soms zelfs emotioneel dat is.

Over kleine aanpassingen die de jurk nog perfecter maken kunnen we adviseren en als het nodig is doorverwijzen. Denk aan het innemen van bandjes (kan je vaak zelf) of korter maken.

Van alle Gala-Markten thuis

Jurken die incourant worden of foutjes hebben nemen we meteen uit onze collectie en deze gaan naar onze outlet in Leusden. Productiefouten gaan terug naar de leverancier. Komen productiefouten vaker voor dan vervangen we de leverancier. Zo bewaken we onze prijs-kwaliteit. En op die manier is onze collectie altijd netjes en actueel. Er zijn ca. 70 collectie-updates per jaar, te volgen op Facebook waar we meer dan 42.000 likes hebben. Ook op Instagram en Pinterest kan je ons volgen.

Professionele kwaliteit

Wij streven al vanaf het eerste begin professionaliteit na. We zijn daarom lid van de branchevereniging INRETAIL en conformeren ons aan de eisen en het niveau dat de branche vraagt. Je kunt er dus zeker van zijn dat wij volgens de hoogste standaard ons werk doen. En dat jij als klant beschermd bent door de voor ons geldende wet- en regelgeving en convenanten.

Wie is nou 'De Grootste met de meeste Jurken?'

Als je op zoek bent naar Galajurken kom je die claim veel tegen. Veel keuze is natuurlijk belangrijk en fijn. Maar het gaat er ook om WAT er te kiezen is: veel modellen of enkele modellen in alle kleuren? Moet je door hele veel jurken heen ploegen voor je je maat kan vinden? Een snel sommetje leert ons dat veel modellen in alle kleuren en maten in geen enkele winkel past. Ook niet in heel grote winkels. Je hebt het dan snel over miljoenen jurken.

Hoe pak je dat dan aan? Enkele hele dure jurken of veel betaalbare jurken? Of heel veel dezelfde jurken in alle kleuren? Wij denken niet in dat soort getallen maar in kwaliteit van keuze. Wij weten dat schoolmeiden meestal geen maat 60 hebben. We weten dat lang niet alle kleuren verkocht worden: er is vrijwel niemand die in een kanariegele galajurk loopt. Sterker nog: al jarenlang is ( navy-)blauw de meest verkochte kleur.

Dan kunnen we onze winkel volhangen met gele of knal oranje jurken maar dat is zonde van jullie tijd en onze ruimte. Kiezen is al zo moeilijk, en wij hebben geleerd dat kiezen niet moeilijker te maken dan het al is door er allerlei kleuren en modellen tussen te hangen die jullie toch nooit zult passen of kopen. Wat we wel belangrijk vinden is dat je keuze hebt in modellen en in prijs. Daar zorgen we voor de grootste mogelijke variatie, ook vanwege de exclusiviteit. Je wilt op een feest niet iemand tegenkomen met hetzelfde model jurk in een andere kleur bijvoorbeeld. Dus daar moeten we een beetje streng zijn.

Door die kennis vanuit onze jarenlange ervaring, ons voorraad systeem en marktverkenning kunnen we scherpe keuzes maken en hoeven we ook geen onzin te verkopen. Wat er in onze winkels hangt is wat de mensen het meest kiezen en het meest verkocht wordt. Wat wij kopen doen we op basis van wat we mensen zien passen. Waar we mensen enthousiast over zien worden en blij van zien worden. Een actuele courante collectie. Geen jurken die nooit verkocht worden en er al jaren hangen. Geen onzin-kleuren. Geen jurken die nooit gepast worden.

Daarom is het bij ons vaak druk en slagen de mensen meestal. Hoewel uit onze concurrentie analyse software blijkt dat we de grootste in Nederland en België zijn in Galajurken, lopen we er niet mee te koop. Helaas kunnen we vanwege wetgeving dat soort gegevens niet publiceren. Maar gewoon, om je gerust te stellen: vier grote winkels. Speciaal voor dit soort jurken en accessoires. Wij zijn echt niet klein...en wie dat gewoon weet hoeft er niet mee te koop te lopen. Marktleider in gelegenheidskleding voor vrouwen.